Bootstrap Query For Beginners!

Hello Everyone,

I just want to know more technical questions for bootstrap like Glyphicons, Dropdown plugin in Bootstrap, Bootstrap navbar and Scrollspy plugin. If you know more topic which covered in bootstrap, Please suggest me.

Here are a few questions:
Question 1. What Do You Understand By Bootstrap? Answer : Bootstrap, originally named Twitter Blueprint, was developed by Mark Otto and Jacob Thornton at Twitter, is free and open source front end Javascript web framework for designing the rich, sleek, intuitive web applications with minimal effort. This framework is more useful for building mobile based web applications. It uses HTML, Javascript and CSS based design templates and other interface components. It also has optional JavaScript extensions.
Question 2. Why Would You Use Bootstrap? Tell Me About Its Benefits? Answer : The major benefits of using Bootstrap are-

  • It is a free and open-source Web Designing Framework
  • It has support of all the web browsers like Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Opera, Safari etc.
  • It is a very powerful mobile first front-end framework
  • It is very easy to start as one needs to have idea of HTML and CSS only to work with it
  • We can design responsive website through it which adjust to desktop, tablet and mobile
  • It comprises functional built-in components which are easy to customize
    Question 3. Who Developed The Bootstrap? Answer : Mark Otto and Jacob Thornton at Twitter
    Question 4. Which Components Are There In Bootstrap? Answer : Main components of Bootstrap are- Reusable Components : It contains plenty of reusable layout components CSS : It contains lots of CSS files jQuery & JavaScript Plugins: It comprises many jQuery and JavaScript plugins Scaffolding : It comes with a basic structure with link styles, grid system and background Customization: You have a freedom to customize components as per your wish.
    Question 5. Tell Me About Different Layouts Available In Bootstrap?
    Answer :
    Two layouts are available in Bootstrap-
  1. Fluid Layout: Its design automatic adjusts to the browser size.
  2. Fixed Layout: Its design doesn’t adjust automatically to different browsers but it can be responsive.
    Question 6. Could You Explain Me About Responsive Layout? Answer : Responsive layout’s design automatic adjusts to the browser size but when resizing, the number of columns changes according to the space available.
    Question 7. Would You Differentiate Between Fluid Layout & Responsive Layout? Answer : Yes, sure. The main difference is that Fluid Layout are built using widths percentages and they are based on proportionally laying out the website so elements take up the same percent of space on different screen sizes. Responsive Layout is built on a fluid grid and here CSS Media Queries are used to present different layouts based on different screen sizes.
    Question 8. What Do You Understand By A List Group In Bootstrap And Its Use? Answer : List group is a powerful and flexible component to display simple and complex elements together with custom contents. A simple list group is created using class .list-group to address the list with usage of
      element, and class .list-group-item to address individual item with usage of
    • elements.
      Question 9. Would You Tell Me Something About Glyphicons And How Are They Written In Our Code? Answer : Glyphicons are symbols and icon fonts which are created for providing simplicity and easy orientation in your web projects. Glyphicons Halflings are normally not available for free use and they require licensing but their creator has made them cost free for Bootstrap projects. Bootstrap includes more than 250 glyphs from the Glyphicon Halflings set. To use the icons, we need to write code anywhere in our program.
      Question 10. How Would You Define Bootstrap Pagination?

Answer :

Whenever a web site has lots of pages, we need to do pagination to each page. In Bootstrap, we can create a basic pagination by adding the .pagination class to an